فجر چهلویکم نیامده جنجالی شد تهیهکننده خطاب به بازیگرانش: شما آبروی آزادی را بردید/تا کی ریاکاری
(سینماآفیس) – با راهیابی فیلم «چرا گریه نمیکنی؟» به کارگردانی علیرضا معتمدی در چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر برخی از بازیگران آن با انتشار بیانیهای خبر از تحریم جشنواره دادند. در واکنش به این بیانیه رضا محقق تهیهکننده این فیلم به امضا کنندگان بیانیه واکنش نشان داد.
در حالی که به نظر میرسید، دولتیترین دوره فستیوال فیلم فجر بیسروصدا و کم حاشیه برگزار شود به فاصله کمتر از چند روز به آغاز به کار آن جنجالها بالا گرفت. چنانچه کار به طنابکشی بین بازیگران و تهیهکننده یکی از آثار راه یافته به بخش سودای سیمرغ رسید.
در گزارشی که مهر منتشر کرده است آمده: رضا محقق تهیهکننده فیلم سینمایی «چرا گریه نمیکنی؟» همزمان با راهیابی این فیلم به بخش اصلی چهلویکمین جشنواره فیلم فجر، درباره موضعگیری اعتراضی بازیگران اصلی این فیلم و صدور بیانیهای از سوی آنها با هدف تحریم جشنواره فیلم فجر گفت: همواره کارگردان و بازیگران یک فیلم در اختیار تهیهکننده هستند و این تهیهکننده است که برای یک فیلم تصمیم میگیرد. بازیگر در فیلم بازیاش را کرده و حق و حقوقش را هم گرفته است. این بازیگران چرا شبکه نمایش خانگی را که ماهیانه دو سه میلیارد از آن درآمد دارند را تحریم نمیکنند؟ آیا شبکه نمایش خانگی جزو سینما نیست؟ چرا فیلمهای خودشان را تحریم نمیکنند؟ اگر قرار بر انصاف است باید اینها را جواب بدهند. من فیلمی ساختهام که برایش زحمت کشیدهام و کسی حق ندارد به من بگوید که اجازه دارم کارم را به جشنواره بدهم یا ندهم!
استوری جنجالی
چند روز تا شروع جشنواره فجر نمانده است و همچنان برخی حاشیهها همراه آن است، بعد از اعلام اسامی فیلمهای بخش سودای سیمرغ دوره چهل و یکم، ۷ بازیگر فیلم «چرا گریه نمیکنی؟» ساخته علیرضا معتمدی در یک استوری مشترک که همگی منتشر کردند، اعلام کردند در جشنواره فجر امسال شرکت نمیکنند، آنها نوشته بودند: «اگر در چند سال اخیر از جشنواره فجر پرهیز میکردهایم، امسال از دیدن نام خود در آن ننگ داریم. و اگر در ارائهی فیلم به جشنواره اختیاری داشتیم، مانع حضور آن میشدیم. فیلمی که نقشآفرینی در آن فقط از سر رفاقت و همراهی با کارگردانش بوده و نه شناختی از تهیهکنندهی تازه کار و ناشناختهی آن. فیلمی که مطابق قانون به واسطهی حضورش در چند فستیوال خارجی قاعدتا نمیتوانست در جشنواره شرکت کند و انتخاب خلاف قانونش توسط اربابان فجر تنها برای سوء استفادهای فرصت طلبانه است از نام بازیگرانی که پیش از این با صراحت مخالفت خود را با حضور در فجر اعلام کردهاند. هانیه توسلی، فرشته حسینی، مانی حقیقی، نهال دشتی، امیر حسین فتحی، باران کوثری، علی مصفا.»
محقق: تا کی ریاکاری کنیم؟
وی درباره قرارداد بازیگران تحریمکننده این فیلم گفت: اکثر این بازیگران دستمزدشان را بهصورت جلسهای میگرفتند. دو نفر از همین امضاءکنندگان در حد چند پلان در فیلم حضور دارند، تو دیگر اظهارنظر نکن! بازیگری که برای ۵ جلسه نقشآفرینی ۴۰۰ میلیون تومان دستمزد گرفتهای، چگونه دم از مردم میزنی؟ شما دلتان برای مردم میسوزد؟ برای این مردم چه کردهاید؟ این اظهارنظرها با حقیقت فاصله دارد. تا کی قرار است ما دورو باشیم؟ تا کی میخواهیم مردم را سکو و پلهای برای پیشرفت خودمان کنیم و ابزار قرار دهیم تا کی ریاکاری کنیم؟
محقق تأکید کرد: هر یک از ما میتوانیم موضع خودمان را داشته باشیم و از موضع خودمان اظهارنظر کنیم. معنای آزادی همین است. من با برادرم هادی محقق هم کار کردهام، شاید او نظری داشته باشد و مطرح هم کرده باشد اما هیچکدام حق نداریم آن دیگری را موأخذه کنیم. من برای موقعیت امروزم زحمت کشیدهام. من در شالیزارهای شیراز کارگری کردهام و با سختی به جایگاه امروزم رسیدهام. کدام یک از اینها از گذشته و عقبه من خبر دارند؟
محقق با اشاره به برخی کنایهها نسبت به پرکاریاش در جشنواره امسال بهواسطه حضور دو فیلم «آه سرد» و «چرا گریه نمیکنی؟» در بخش سودای سیمرغ گفت: بد نیست بدانید من در جشنواره امسال سه فیلم دارم چرا که «شهر خاموش» را هم به بخش بینالملل ارائه کردهام. پس سه فیلم را در مقام تهیهکننده در جشنواره امسال دارم. فیلم «شهر خاموش» پیشتر به جشنواره تالین رفته و جایزه بهترین کارگردانی را گرفت. حالا عدهای بیانیه میدهند و شلوغکاری میکنند. شما از کجا من را میشناسید و قضاوت میکنید؟
من شوهرم بازیگر نیست که بازیگر شوم
این تهیهکننده درباره برخی مطالب مطرح شده در فضای مجازی درباره تأثیر نسبتهای خانوادگیاش در موقعیت امروزش در جشنواره فجر امسال هم گفت: من داماد آقای عدل هاشمی هستم که شخص بسیار محترمی است و بهعنوان یک فرد نظامی برای این مملکت زحمت کشیده است. او از سالهای جبهه و جنگ برای این کشور زحمت کشیده است. او همشهری من بود و وصلت ما هم قومی بود. او اصلاً شناختی از فضای سینما ندارد و در کار بنده هیچوقت هیچ کمکی نکرده است من با تلاش شخصی و شبانهروزیام کار کردم و در سال ۸۰ اولین فیلممان را ساختیم. هیچکس بهغیر از خدای متعال در این مسیر به من کمک نکرد و از هیچ رانتی استفاده نکردم. من در کوچههای داغ دهدشت بستنی میفروختم و کار میکردم. سال ۸۰ اولین فیلمم را ساختم اما سال ۹۱ ازدواج کردم!
وی افزود: خطاب به همه آنهایی که مدعی آزادی هستند میگویم که بدانید که من «آقازاده سینمایی» نیستم. من حتی سایه پدر و مادرم را در بچگی از دست دادهام و با یتیمی به جایگاه امروزم رسیدهام. حالا برخی از این آقایان احساس میکنند جای آنها را تنگ کردهام! مگر سینما اموال موروثی شماست؟ مگر شما وکیل دیگران هستید؟
محقق گفت: فلان بازیگر تنها افتخارش نقشآفرینی در فیلمهای پدرش بوده و فقط همین رزومه را دارد، آن وقت به من میگوید تهیهکننده ناشناس و تازه کار! من نه شوهرم بازیگر بوده که بازیگر بشوم و نه حامی ویژهای داشتهام. اف بر کسانی که این اندازه نمکنشناس هستند. کاش اگر حرف و نقدی دارید مثل مرد بیایید و مطرح کنید، نه اینکه جلوی تنفس دیگری را بگیرید و بگویید حق نداری نفس بکشی!
همیشه استثنا وجود دارد
وی درباره اینکه در دورههای گذشته جشنواره فجر فیلمهای دیگری به همین دلیل از حضور در بخش اصلی بازمانده بودند هم گفت: بعید میدانم به این دلیل فیلمی کنار گذاشته شده باشد و حتماً موارد دیگری مانند ممیزی و یا مسائل دیگر قوانین اجازه حضور فیلم در جشنواره را نمیداده است. بالاخره همیشه قانون از ما جلوتر است. وقتی متقاضی حضور در جشنواره شدیم گفتند اگر شورای انتخاب فیلم را بپذیرد امکان حضور در بخش اصلی جشنواره را خواهید داشت. همان زمان هم علم داشتیم که پیشتر هم فیلمهایی بودهاند که بعد از حضور در یک جشنواره بینالمللی، در جشنواره فجر هم پذیرفته شدهاند. بالاخره همیشه استثناهایی در قوانین و سیاستهای جشنوارهها وجود دارد و بر اساس شورای سیاستگذاری جشنواره تصمیم بر این شد که اگر این فیلم مورد قبول هیأت انتخاب باشد در جشنواره حضور پیدا کند بهخصوص که فیلم ما تا پیش از جشنواره فیلم فجر هیچ نمایش آسیایی نداشته است.
انتهای پیام/