a
به وب سایت مجله دفترسینمایی خوش آمدید

روز ششم جشنواره و مرد اخراجی

(سینماآفیس) – آنچه در ششمین روز فجر امسال رقم خورد، نامه دبیر جشنواره خطاب به جامعه سینمایی کشور و همچنین حضور مسعود ده‌نمکی در خانه رسانه بود.

ششمین روز جشنواره، با فیلم «هفت بهارنارنج» آغاز شد. فیلمی که اتفاق مهم آن، حضور علی نصیریان در نقش اصلی بود. پیش از شروع فیلم، برخی اخبار حکایت از آن داشت که استاد نصیریان در نشست خبری این فیلم حضور پیدا می‌کنند اما بعدا مشخص شد که وضعیت جسمانی استاد به گونه‌ای نیست که بتوانند در کنفرانس حضور داشته باشند.

البته که نشست این فیلم نیز متاثر از نام علی نصیریان بود. فرشاد گل‌سفیدی؛ کارگردان«هفت بهارنارنج» عنوان کرد که این فیلم شاید آخرین نقش‌آفرینی علی نصیریان در سینمای ایران باشد. وی همچنین عنوان کرد که عده‌ای با شیطنت، نامه استاد نصیریان را تحت عنوان تحریم جشنواره اطلاق کردند که درست نیست. گل‌سفیدی همچنین ابراز امیدواری کرد که سیمرغ احتمالی آقای نصیریان برای این فیلم، دستخوش این حواشی شیطنت‌آمیز نشود.

فیلم دوم نیز روایت ناتمام سیما بود که چندان موفق ظاهر نشد و کنفرانس خبری پرحرارتی را پشت سر گذاشت که در آن، سوالات متعددی از کارگردان و تهیه‌کننده پرسیده شد.

اتفاق مهم این روز اما انتشار نامه دبیر جشنواره خطاب به جامعه سینمایی کشور است. مجتبی امینی در این نامه ضمن تاکید بر لزوم همدلی و یکرنگی اهالی سینما، عنوان کرد که سینما و جشنواره فجر متعلق به هیچ خط فکری نیست و برای تمام جامعه سینمایی کشور است. وی همچنین آرزو کرد که جشنواره به حلاوت سالیان اخیر خود بازگردد.

این نامه با استقبال قابل‌توجهی از سوی رسانه‌ها مواجه شد و تقریبا تمام طیف‌ها، از انتشار این نامه استقبال کرده و نسبت به انتشار آن همت کردند.

در روز ششم، مسعود ده‌نمکی، یکی از مهم‌ترین چهره‌هایی بود که در خانه رسانه جشنواره حضور پیدا کرد. ده‌نمکی دقایقی قبل از نمایش «هفت بهارنارنج» وارد پردیس ملت شد و با استقبال خوبی از جانب رسانه‌ها مواجه شد.

موضوع مهم دیگری که در این روز حواشی بسیاری به راه انداخت، اظهارنظری بود که ابوالقاسم طالبی در برنامه هفت و در حضور بهروز افخمی بر زبان آورد. طالبی در این برنامه، عنوانی را خطاب به برخی بازیگران زن که جشنواره را تحریم کرده بودند به کار برد که این عنوان، طی روز ششم جشنواره، حسابی بر سر زبان‌ها افتاد تا جایی که کانون کارگردانان سینمای ایران در بیانیه‌ای، درخواست کرد تا جلوی پخش برنامه هفت گرفته شود.

در این روز، نمایش فیلم‌های کوتاه در پردیس ملت و برج میلاد آغاز شد. این فیلم‌ها که تصور می‌شد در هیاهوی جشنواره فجر، چندان با استقبال مواجه نمی‌شوند، موفق شد تا حدود نیمی از صندلی‌های خود را پر کرده و نشان دهد که فیلم کوتاه حتی در بحبوحه جشنواره فجر، طرفداران خاص خود را دارد.

نمایش فیلم‌های بخش بین‌الملل نیز برای دومین روز متوالی، در پردیس ملت و برج میلاد برگزار شد. برای روز ششم اما برنامه نمایش این بخش، یک ساعت قبل از آغاز سانس نخست اعلام شد.

اما برج میلاد در روز ششم جشنواره، پذیرای مهمانان خارجی خود بود. در این روز، بخش بازار، رسما کار خود را آغاز کرد. در این روز، به دلیل حضور مهمانانی از چند کشور و البته هنرمندان خارجی که فیلمی در جشنواره دارند، لابی مرکز همایش‌ها، جمعیت بیشتری را تجربه کرد. عده‌ای از مهمانان خارجی، در لابی مرکز همایش‌ها، با مترجم خود حضور داشتند و درباره فیلم‌های جشنواره سخن می‌گفتند. برخی دیگر نیز در صندلی‌های ردیف‌های جلویی نشسته و ۲ فیلم «هفت‌بهارنارنج» و «روایت ناتمام سیما» را تماشا کرده و صحنه‌های مهم و حساس فیلم برای آنها ترجمه شد. هرچند که هر ۲ فیلم این روز، با زیرنویس انگلیسی، به منظور نمایش برای میهمانان خارجی آماده شده بودند.

البته که نمایش فیلم‌های بخش بازار نیز از این روز در سالن ۴ مرکز همایش‌های برج میلاد آغاز شد. بر پایه این نمایش، آثار طی ۵ سال ۱۰، ۱۴، ۱۶، ۱۸ و ۲۱ با زیرنویس‌های عربی و انگلیسی نمایش داده می‌شوند. رصد خبرنگار ما نشان می‌دهد که در نخستین روز نمایش آثار این بخش، بیش از نیمی از صندلی‌های سالن ۴ پر شده است این خبر بسیار امیدوارکننده‌ است.

انتهای پیام/

هیچ فایل صوتی برای این پست ثبت نشده است.

به اشتراک گذاشتن با :
امتیاز به این مقاله
تاریخ و زمان انتشار خبر : ۱۴۰۱/۱۱/۱۸ ۰۶:۳۳
شماره خبر : 71131
لینک کوتاه : https://daftarecinemaii.ir/?p=71131

پیام بگذارید