چالشها و موفقیتهای فیلم سونسوز
سینماآفیس:سلمان عباسی، تهیهکننده و سرمایهگذار فیلم «سونسوز» و رسول علیزاده، طراح صحنه و لباس این اثر، به بیان چالشها و موفقیتهای خود در ساخت این فیلم پرداختن
پایگاه خبری سینماآفیس به نقل از روابط عمومی رسانه ملی گزارش میدهد، گفتوگویی جذاب و صمیمی با سلمان عباسی، تهیهکننده و سرمایهگذار فیلم «سونسوز » و رسول علیزاده، طراح صحنه و لباس این اثر، برگزار شد و این دو هنرمند با بیان چالشها و موفقیتهای خود در ساخت این فیلم، به بررسی جزئیات آن پرداختند.سلمان عباسی در معرفی فیلم گفت: «این فیلم داستانی را روایت میکند که حقوق زنان در یک جامعه کوچک سنتی پایمال شده و به صورت فیلم در فیلم بیان میشود. مردان به خیال اینکه همسرانشان بچهدار نمیشوند، آنها را طلاق میدهند و این موضوع باعث میشود که کاظم، فیلمساز، تصمیم بگیرد فیلمیبسازد.»
عباسی به چالشهای ساخت فیلم در یک روستا اشاره کرد و گفت: «حضور نابازیگران در این فیلم چالشهای خاص خود را داشت. اما ما توانستیم با همکاری هم، اثری را بسازیم که مورد توجه اهالی رسانه قرار گرفت.»
رسول علیزاده طراح صحنه و لباس این فیلم بیان کرد: «طراحی لباس مکمل طراحی صحنه است و اگر یکی نباشد، کار به درستی پیش نمیرود. برای من چالشبرانگیز بود که در پروژهای با بودجه محدود کار کنم، اما با همکاری تهیهکننده، توانستیم لباسها را به نحو احسن طراحی کنیم.»
وی در ادامه گفت: «طراحی صحنه و لباس در ایجاد فضایی باورپذیر برای مخاطب بسیار مهم است. ما باید لباسها را به گونهای طراحی میکردیم که با فرهنگ و جغرافیای روستا همخوانی داشته باشد.»
سلمان عباسی در ابتدای صحبتهایش به بزرگترین چالش این پروژه، یعنی کمبود سرمایه، اشاره کرد و گفت: «هیچ ارگانی به ما کمک نکرد و ما با مشکلات مالی زیادی مواجه بودیم. از مسئولان تقاضا میکنم که سینما را فقط در تهران نبینند. شهرستانها استعدادهای زیادی دارند که باید دیده شوند. ما در شهرستانها فضاهای بکری داریم و قصههایی که روایت میشوند، میتوانند بسیار اثرگذار باشند.»
تهیهکننده و سرمایهگذار فیلم «سونسوز» به اهمیت کشف استعدادها در شهرستانها اشاره کرد و گفت: «نابغههایی مانند برادران ارگ از همین شهرستانها کشف شدند و چه بسا استعدادهای بیشتری در شهرهای مختلف وجود داشته باشد.»
عباسی به چالشهای انتخاب بازیگران نیز پرداخت و گفت: «ما در این فیلم با ترکیبی از بازیگران حرفهای، نیمهحرفهای و اهالی روستا کار کردیم. این موضوع نیاز به برنامهریزی دقیق داشت تا بتوانیم گویشها و فرهنگهای مختلف را به درستی به تصویر بکشیم. ما سعی کردیم بازیگرانی را انتخاب کنیم که گویشهای نزدیک به هم داشته باشند تا انسجام بیشتری در فیلم ایجاد شود.»
وی در ادامه به موفقیتهای بینالمللی فیلم «سونسوز» اشاره کرد و گفت: «این فیلم در جشنوارههای مختلفی شرکت کرده و جوایزی را کسب کرده است. ما از جشنواره شبهای تالین شروع کردیم و در جشنواره دریای سرخ جایزه بهترین فیلمنامه را دریافت کردیم. همچنین از جشنواره نیویورک و جشنواره فیلمهای کمدی مراکش نیز جوایزی کسب کردیم.»
رسول علیزاده به نظرات مثبت از اهالی رسانه اشاره کرد و گفت: «تاکنون بازخوردهای خوبی از تماشاگران و منتقدان دریافت کردهایم. این برای ما بسیار خوشحالکننده است و نشاندهنده زحمات همه عوامل فیلم است.»
وی در پایان به دغدغههای خود اشاره کرد و گفت: «برای من سیمرغ دغدغه اصلی نیست. تنها دغدغهام این است که کارهایی که انجام میدهیم، مانند فرزندانم باشند و در جامعه سینما به درستی تحویل داده شوند. امیدوارم که در جشنواره چهلوسوم فجر، فیلم ما مورد توجه قرار گیرد و جوایزی کسب کند.»
عباسی تهیهکننده این اثر در پایان از تمامی عوامل فیلم، از بازیگران تا کسانی که در پشت صحنه زحمت کشیدهاند، تشکر کرد و گفت: «همه با عشق و بدون چشمداشت همکاری کردند و این برای من بسیار ارزشمند است»
فیلم سینمایی «سونسوز» پیش از حضور در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، حضور جهانی موفقی داشته است و جوایزی چون جایزه بهترین فیلمنامه از جشنواره بین المللی دریای سرخ عربستان و جایزه بهترین فیلم بلند در چهاردهمین دوره جشنواره فیلم ماترا را در کارنامه دارد. همچنین، در جشنوارههای شانگهای چین، گوای هند و چهل و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم سائوپائولو، جشنواره تالین و شیکاگو نمایش داشته است.
این فیلم روز اول جشنواره فیلم فجر در سینمای رسانه بعد از ۲ فیلم درباره وقایع تاریخی پس از انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی اکران شد که فضا و حال و هوای سینمای رسانه را تغییر داد.