روز دوم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر چگونه گذشت؟
سینماآفیس: چهار اثر سینمایی در دومین روز از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر اکران شدند.
پایگاه خبری سینماآفیس به نقل از روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، دومین روز جشنواره با یاد و خاطره جلیل شعبانی، تهیهکننده و مدیر تولید باسابقه سینمای ایران آغاز شد. در این روز، سینمای رسانهها شاهد اکران سه فیلم سینمایی و یک انیمیشن بود. حضور پرتعداد خبرنگاران، منتقدان و سینماگران در برج میلاد، فضای پرهیجان و زندهای را برای این رویداد فرهنگی رقم زد.
زنگ اول: «ترک عمیق» و روایت یک درام اجتماعی
اولین سانس روز دوم به فیلم «ترک عمیق» به کارگردانی آرمان زرینکوب و تهیهکنندگی محسن چگینی اختصاص داشت. این فیلم که در فضایی سایکودرام، روایتی اجتماعی را تصویر میکند، توانست نظر اهالیرسانه را جلب کند و میان منتقدان بحثی جدی درباره کیفیت فیلم به راه بیاندازد.
رضا بابک، بابک انصاری، حمید رشید و گلچهره سجادیه در این اثر سینمایی ایفای نقش کردهاند.
فضای نشست خبری این فیلم بسیار پرحرارت بود. زرینکوب در پاسخ به سؤالات خبرنگاران درباره سبک خاص روایت و پایانبندی فیلم گفت: «ترجیح دادم پایانی باز داشته باشم تا مخاطب بتواند برداشت خود را داشته باشد.» برخی از خبرنگاران به تشابه این اثر با فیلمهای روانشناختی مطرح سینمای جهان اشاره کردند، اما کارگردان تأکید کرد که فیلم او کاملاً ایرانی است و از شرایط اجتماعی کشور الهام گرفته است.
زنگ دوم: «افسانه سپهر» و تجربهای متفاوت در انیمیشن
دومین فیلم روز، انیمیشن «افسانه سپهر» بود که فضای جشنواره را از درامهای جدی به دنیایی فانتزی و رنگارنگ منتقل کرد. گروه تولیدی مهوا که سال گذشته با «شمشیر و اندوه» در فجر حضور داشت، اینبار با داستانی قهرمانانه در جشنواره حاضر شده است.
نشست رسانهای این انیمیشن با حضور عوامل فیلم و تاکید بر اهمیت حضور آثار انیمیشن در جشنوارهها برگزار شد. در این نشست مهدی جعفری جوزانی، تهیهکننده انیمیشن گفت: اکران انیمیشن در سینما نمیتواند به تنهایی جریانسازی کند و باید این موضوع همراه با بازارپردازی و تولید محصول براساس انیمیشن باشد. جشنواره فیلم فجر، بستر اصلی دیده شدن فیلم ما بهحساب میآید و حضور در این رویداد انگیزهای جدی برای ما است.
زنگ سوم: «صنم»، جایگزینی غیرمنتظره
در حالی که قرار بود فیلم «زمانی در ابدیت» در سومین سانس اکران شود، بهدلیل کنار گذاشته شدن از بخش مسابقه سینمای ایران، «صنم» جایگزین آن شد. فیلمی به کارگردانی شهره رحیمزاده و تهیهکنندگی مرتضی شایسته که روایتگر داستانی عاشقانه در بستری تاریخی است.
از آنجایی که این فیلم در بخش خارج از مسابقه اکران شد، نشست خبری نداشت.
زنگ آخر: «آنتیک»
آخرین فیلم روز دوم «آنتیک» بود. برای ورود به سالن صفی طولانی تشکیل شد و بعضی از منتقدان و اهالیرسانه برای تماشای فیلم روی زمین نشستند.
پژمان جمشیدی، بیژن بنفشهخواه، ستاره پسیانی در کنار امیر نوروزی، غلامرضا نیکخواه آزاد، فرزین محدث، علی باقری، مجتبی شفیعی، هادی افتخارزاده، آرش نوذری، لادن ژاوهوند، یدالله شادمانی، رحمان باقریان و با معرفی مهدی قربانی بازیگران این فیلم هستند.
در خلاصه داستان فیلم آنتیک آمده است: «انقلاب شده و کاسبی اِبی و وَلی، آنتیک بازهای قبل انقلاب کساد است؛ اما درِ بازِ ضریح پر از پول یک امامزاده، مسیر زندگیشان را تغییر میدهد.»
نشست رسانهای این فیلم با اجرای سونیا پوریامین همراه شد که در جشنواره فیلم فجر برای نخستین بار است مجری زن عهدهدار اجرا میشود. این نشست با شیطنتهایی از سوی خبرنگاران درباره مسائل مختلف در فیلم همراه بود و پژمان جمشیدی نیز درباره قیمت دلار با کنایه صحبت کرد.