a
به وب سایت مجله دفترسینمایی خوش آمدید

فیلم ۱۰۰ در خط پایان

(سینماآفیس) – آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ با حضور هنرمندان حاضر در این رویداد در ایوان شمس تهران برگزار شد.

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ با برگزاری آیین اختتامیه در محل ایوان شمس تهران به کار خود پایان داد.

محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی، محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی، حمیدرضا جعفریان رییس سازمان سینمایی سوره، محسن یزدی مدیر شبکه مستند، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوان، محمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم و محمدجواد موحد مدیر باشگاه فیلم سوره از مدیران حاضر در این مراسم بودند.

حبیب والی‌نژاد، رسول صدرعاملی، علی‌اصغر پورمحمدی، کاظم دانشی، کمال تبریزی، محمدحسین لطیفی، هادی مقدم‌دوست، محمدرضا شهیدی‌فرد، محمد خیراندیش، هادی محمدیان، جواد قارایی و محمدرضا خردمندان هم از سینماگرانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.

عبدالله روا اجرای این برنامه را برعهده داشت. روا با حضور بر روی صحنه و خوش‌آمدگویی به حاضران گفت: بنا نیست این مراسم خیلی جدی و خشک برگزار شود. نمی‌خواهیم که یک شب خسته‌کننده داشته باشیم به گونه‌ای که همه به ساعت‌های خود نگاه کنند! پس سعی کنیم بیشتر به ما خوش بگذرد.

در ادامه یوسف منصوری دبیر این رویداد روی صحنه آمد و گفت: هرچه قرار بود گفته شود، پیش از این گفته شده دوستان ما امشب کمی مراسم را جوانانه دیدند و به ما گفتند مراسم با دبیر جشنواره شروع شود. پس دیگر چیزی نمی‌گویم بعداً اگر خواستیم چیزی بگوییم از طریق سایت می‌گوییم.

در ادامه کلیپ طنزی با عنوان «رهایی» پخش شد و پس از آن گروه موسیقی «آکاپلا نیاوران» به اجرای برنامه پرداختند.

برگزیدگان بخش بین‌الملل

اولین بخش از اهدای جوایز به بخش بین‌الملل اختصاص داشت که در ابتدای این بخش کلیپی از آثار راه‌یافته پخش و هیأت داوران معرفی شدند.

سپس نوبت به اهدای جوایز رسید.

در این بخش تندیس بهترین پویانمایی به «پیشنهادهای کاغذی» اهدا شد. سازندگان این اثر که در مراسم حضور داشتند در قالب پیامی ویدئویی گفتند: خیلی مفتخریم که این فیلم برای جشنواره ارسال شده، خیلی هیجان‌زده هستیم و از این رویداد بابت این جایزه تشکر می‌کنیم.

دیپلم افتخار بهترین مستند در این بخش هم به «هیس‌طوری» به کارگردانی اسماعیل عظیمی اهدا شد.

تندیس بهترین مستند به «آخرین شعر یرموک» ساخته کیومرث محمد چناری رسید.

دیپلم افتخار بهترین فیلم داستانی در بخش بین‌الملل به «بارسا» ساخته شیوا پراساد تعلق گرفت.

او در پیامی ویدئویی گفت: خیلی خوشحالم که فیلم من در جشنواره حضور پیدا کرد. از تیم خودم و تیم جشنواره تشکر می‌کنم و برای همه آرزوی موفقیت می‌کنم.

تندیس بهترین فیلم داستانی بخش بین‌الملل هم مشترکاً به «ابر» و «بالای سر» اهدا شد.

برگزیدگان بخش کودک و نوجوان

در ادامه مراسم با پخش کلیپ مربوط به بخش مخاطبان کودک و نوجوان و معرفی هیأت داوران نوبت به اهدای جوایز این بخش رسید.

اولین تندیس به «درخت ترش» ساخته اکبر تراب‌پور اهدا شد.

دومین تندیس به «پدرم» ساخته احسان عابدنیا تعلق گرفت.

عابدنیا گفت: این فیلم حاصل تلاش جمعی از بچه‌های اصفهان در کارگاه استاد خردمندان بود. همه دوستانی که در این کارگاه بودند در ساخت این فیلم سهیم هستند. پیامی که این کارگاه برای ما داشت این بود که با کمترین امکانات می‌شود بهترین فیلم را ساخت.

سومین تندیس مشترکاً به دو فیلم «کیک تولد» ساخته وحید انصاری و «قاب دلتنگی» به کارگردانی محسن عقیلی رسید.

تجلیل از رسول صدرعاملی

در بخشی از این مراسم از رسول صدرعاملی تجلیل شد.

پس از پخش ویدیویی، کمال تبریزی و پوران درخشنده برای تجلیل از رسول صدرعاملی روی صحنه آمدند.

سپس رسول صدرعاملی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: می‌بینید؟ هنوز سینما زنده است. با همه مسایل و مشکلات اینجا سرزمین ماست و بچه‌ها و سینماگرانی که دارند مثل ما می‌شوند، سینما را متعالی نگه خواهند کرد.

وی افزود: آنها هرگز این کشور را ترک نمی‌کنند، می‌مانند، می‌سازند و با سینما و ادبیات حرف خود را به همه جهان می‌گویند. ما هستیم و می‌مانیم و با هم می‌سازیم.

معرفی برگزیدگان از نگاه حامیان جشنواره

در ادامه مراسم اختتامیه حامیان جشنواره جوایز خود را اهدا کردند.

برگزیده فیلم داستانی از نگاه شبکه کودک و نوجوان فیلم «تشک» ساخته آرش حسن‌پور بود.

بهترین فیلم از نگاه شبکه نسیم «تاسمانی» ساخته میثم مهدوی بود.

فیلم «نیرو» ساخته حسین امانی و میلاد ابراهیمی هم عنوان بهترین فیلم پویانمایی از منظر شبکه کودک و نوجوان را دریافت کردند.

بهترین فیلم از دید شبکه مستند هم «قاچ» ساخته فاطمه مرزبان بود.

حمایت انجمن سینمای جوانان هم دو اثر «سینما بی پول» ساخته علی عارف نسب و فیلم «نشانه» به کارگردانی سعید ولیزاده در بخش داستانی را برگزید و اعلام شد حمایت انجمن سینمای جوانان اینگونه است که از اثر بعدی سازندگان این فیلم‌ها حمایت خواهد کرد.

برگزیدگان بخش ملی

در ادامه مراسم نوبت به اهدای جوایز بخش ملی رسید که با معرفی هیات داوران آغاز شد.

دیپلم افتخار بهترین پویانمایی به «چشم‌هایش» ساخته محمدرضا چاکرالحسینی اهدا شد.

تندیس رتبه سوم به «خورشید آسمان خورشید کاشی» ساخته زیبا ارژنگ اهدا شد.

تندیس رتبه دوم به «وارونه» ساخته فهیمه قائدی رسید.

وی پس از دریافت جایزه اش گفت: صد ثانیه تشکر کردن برای یک فیلم صد ثانیه‌ای شاید عجیب به نظر برسد اما برای اما ماهایی که با تخیل سر و کار داریم کار سختی نیست. از محمدرضا خردمندان تشکر می‌کنم که کارگاهی در اصفهان برگزار کرد، از رییس حوزه هنری اصفهان و محمد علی لطفعلی انیماتور فیلم تشکر می‌کنم در پایان باید بگویم ما دو روز خوب در این جشنواره داشتیم

تندیس رتبه اول به «پیچ تاریخی» به کارگردانی میلاد محمدی رسید.

میلاد محمدی هم پس از دریافت جایزه اش گفت: از بچه‌های باشگاه فیلم سوره و اعتمادشان تشکر می‌کنم. وقتی می‌خواستیم فیلم را بسازیم کمی اوضاع کشور خوب نبود آن زمان فقط به یک واژه فکر می‌کردم و آن چیزی نبود جز ایران. به نظرم رسید حالا که فصل گفتن دلایل و «برای ها» است ما هنرمندان وظیفه داریم برای استقلال، برای بودن و برای جمهوری اسلامی کار کنیم. نمی‌دانم ما هنرمندان در این معادله مهم هستیم یا نه اما می‌خواهم بگویم روزی که می‌خواستیم این فیلم را بسازیم دلار سی و چند تومان بود اما الان نمی‌دانم دلار چند است! امیدوارم روزی همه کنار هم باشیم و از همه چیز لذت ببریم.

کمال تبریزی: این آثار حیرت‌آور است

سپس کمال تبریزی به‌عنوان یکی از اعضای هیات داوران روی صحنه آمد و گفت: خیلی سال قبل یکی دو دوره داور این جشنواره بودم و کیفیت فیلم‌ها را امروز که مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم آثار حیرت آور است و بچه‌ها خیلی رشد کرده‌اند.

وی خطاب به فیلمسازان گفت: همه شما درجه یک بودید به نظرم همه فیلم‌ها عالی بودند همه آن فیلم‌هایی که نامزد شدند برنده شدند اختلاف فیلم‌ها جزیی بود و به خود افتخار کنید که در چنین مجموعه‌ای به این درجه از رشد رسیدید.

تبریزی تاکید کرد: فکر می‌کنم برگزارکنندگان باید کمی سعه صدر داشته باشند برخی فیلم‌ها جنبه نقدشان بیشتر بود و امکان حضور پیدا نکردند. اجازه بدهید در این رویدادها جوانان هر آنچه را می‌خواهند بارور کنند برای همه جوانان این آب و خاک آرزوی موفقیت می‌کنم و امیدوارم سینمای پرباری را از این جوانان در آینده ببینیم.

در بخش بعدی دیپلم افتخار بهترین مستند ملی به فیلم «دونده» ساخته محمد نجفی رسید.

محمد نجفی هم پس از کسب جایزه‌اش گفت: از همه بچه‌های سفیر فیلم تشکر می‌کنم و از همه دوستانی که به اثر مستند علاقه دارند می‌توانند به این مرکز بیایند و فیلم بسازند.

تندیس رتبه سوم بخش مستند به «سیلاب» ساخته حمید موسوی اهدا شد.

تندیس رتبه دوم این بخش هم به «روستای من» ساخته محمدرضا دهستانی رسید.

تندیس رتبه اول به «مادر» ساخته نعمت‌الله سرگلزایی اهدا شد.

سرگلزایی پس از دریافت جایزه‌اش گفت: خوشحالم که در این فیلم صدای این مادر محترم و فرزند شهیدش بودم.

دیپلم افتخار بهترین فیلم داستانی در بخش ملی به «ماموریت» ساخته حسن حبیب‌زاده اهدا شد.

تندیس سومین فیلم برتر این بخش به «ده» ساخته فریاد خسروانی، تندیس دومین فیلم برتر به «تولد» ساخته سید امیرسجاد حسینی و تندیس اول به «رد پا» به کارگردانی مصطفی اعلمی تعلق گرفت.

حسینی پس از دریافت جایزه‌اش گفت: این فیلم صد ثانیه‌ای که کار کردم توفیقی اجباری بود. از آن موقعی که فیلم کوتاه می‌ساختم فیلم‌هایم هیچ‌گاه رنگ جشنواره ندیده بودند چون همیشه زمانشان بیشتر از آنچه که جشنواره می‌خواستند می‌شد. در دوره‌های قبل هم عنادی با انجمن داشتیم! یک سالی هم مصاحبه‌ای کردم که باعث شد فیلمم بیرون از جشنواره بماند. مجموعه این اتفاقات به من یاد داد که بروم آدم‌ها را پیدا کنم سالن اجاره کنم و… تا افراد فیلم من را ببیند. یک بار هم در «هنر و تجربه» فیلمم را با چنگ و دندان نشان دادم. همه این اتفاقات باعث شد تا حالا بگویم این مهم است که فیلمسازان دور از جشنواره‌ها باشند و نفسشان با مخاطب باشد.

جواد قارایی: هیچ‌گاه خسته نشوید

در بخشی از این مراسم جواد قارایی عضو هیأت داوران هم پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به المانی از دکور اختتامیه گفت: آنچه که در این صفحه می‌بینید سرو ایرانی است که نماد ایران و ایرانی است. این سرو از آن رو نماد ایرانی است که ایرانی‌ها آدم‌های مقاوم هستند و بودند.

روستایی در استان خراسان رضوی به نام ریش خار هست گرچه نامش خنده دار است اما این اسم و فرهنگ عمق زیادی دارد به این معنا که وقتی مغول‌ها حمله کردند هر کاری کردند نتوانستند این روستا را بگیرند. مردم آنجا ریشه می‌خوردند اما تسلیم نمی‌شدند و در نهایت مغول‌ها کناره‌گیری کردند.

این مستندساز افزود: خطاب به هنرمندان می‌گویم سعی کنید سرلوحه شما سرو ایرانی باشد. چون امید آخرین چیزی است که می‌میرد. هیچ‌گاه خسته نشوید و همچون سرو ایرانی مقاوم باشید چون قطعاً پیروز خواهید شد.

در ادامه جایزه بهترین فیلم فنی هنری به «درامپس» ساخته امیرحسین راستی رسید.

جایزه ویژه دبیر هم به «صد+ صد= ۲۰۱» ساخته عطیه سادات حجتی و مهدی شاهسواری رسید.

حجتی گفت: خوشحالم که فیلم ما تنها فیلمی بود که در اینجا پخش شد. ما چهار فیلم در این رویداد داشتیم البته نمی‌شود همه فیلم‌های ما جایزه بگیرند اما به نظرم فیلم داستانی همسرم بهترین فیلم بود البته از نظر داور خانوادگی.

در ادامه شاهسواری هم بیان کرد: من مدت‌ها آرزو داشتم این تندیس را دریافت کنم اما خوشحالم که دریافتش همزمان با آمدن فرزندم شد.

خزاعی: روزهای خوبی پیش رو داریم

سپس محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی روی صحنه آمد و بیان کرد: خوشحالم که امشب در خدمت شما هستم و خوشحال ترم از اینکه در این رویداد استعدادهای خوبی کشف شد. هیات داوران آثار فیلمسازان را دیدند و انتخابشان کردند. این موضوع آینده خوبی را برای سینمای ایران رقم می‌زند.

وی افزود: روزهای خوب و پر تلاشی را پیش رو داریم، فضا آماده است برای اینکه جوانان بیایند و سینما پوست اندازی کند البته در کنار پیشکسوتان منتظر همه شما هستیم.

تشکر رئیس حوزه هنری از برگزارکنندگان جشنواره

در ادامه محمد مهدی دادمان رییس حوزه هنری هم گفت: اعیاد شعبانیه را به همه تبریک می‌گویم و خیر مقدم می‌گویم به همه کسانی که در این چند روز به جشنواره آمدند. من تنها به تشکر اکتفا می‌کنم از عزیزانی که کمک کردند این جشنواره برقرار باشد، از هیات اجرایی تا دبیر و دوستانی که از ماه‌ها قبل رنجی را که تحمل کردند، به استان‌ها سفر کردند و کمک کردند فیلم‌سازان جرات حضور در صحنه را پیدا کنند.

وی ادامه داد: از کسانی که کمک کردند جشنواره صد یک بار دیگر پرچمش به اهتزاز دربیاید تشکر می‌کنم. این موضوع نوید بخش ورود استعدادها و نگاه‌های نو در سراسر کشور است تا قصه‌های و روایت‌هایی جدید داشته باشیم.

انتهای پیام/

هیچ فایل صوتی برای این پست ثبت نشده است.

به اشتراک گذاشتن با :
امتیاز به این مقاله
تاریخ و زمان انتشار خبر : ۱۴۰۱/۱۲/۱۳ ۰۷:۵۱
شماره خبر : 73798
لینک کوتاه : https://daftarecinemaii.ir/?p=73798
بدون نظر

پیام بگذارید