a
به وب سایت مجله دفترسینمایی خوش آمدید

سینما آفیس گزارش می‌دهد؛

بیش از ۹۰ سال در اوج

سینماآفیس: ژاله علو هم به ملکوت پیوست. «شوکت علو» مشهور به «ژاله علو» از هنرمندان پیشکسوت ومتواضع و ارزشمندعرصه های سینما و تئاتر و رادیو و تلویزیون درآستانه صد سالگی به مهاجران آسمانی پیوست وجهان ما را ترک گفت.

پایگاه خبری سینما آفیس گزارش می‌دهد؛ ژاله علو، بانوی هنر ایران، در سال ۱۳۰۶ در محله سنگلج تهران به دنیا آمد. او در خانواده‌ای فرهنگی بزرگ شد؛ پدرش که به حرفه‌ی ارتشی اشتغال داشت، از همان دوران کودکی به پرورش ذوق هنری دخترش توجه ویژه‌ای داشت. از هفت سالگی، او را با اشعار حافظ، سعدی و شاهنامه فردوسی آشنا می‌کرد و به خواندن این آثار برایش می‌پرداخت.

پس از فارغ‌التحصیلی از دانشسرای مقدماتی، ژاله علو وارد رادیو شد و کار خود را با اعلام برنامه آغاز کرد. در اواخر دهه بیست، فعالیت رادیویی‌اش را به شکل جدی‌تری ادامه داد. نخستین نمایش رادیویی‌اش با پرویز خطیبی بود و پس از آن، در کنار هنرمندانی همچون مهدی قاسمی، نصرت‌الله محتشم و عزیزالله حاتمی به همکاری پرداخت. مهم‌ترین دستاورد رادیویی او، برنامه «داستان شب» بود که در همکاری با محتشم پایه‌ریزی شد و مدت‌ها یکی از برنامه‌های محبوب رادیویی شد.

فعالیت‌های ژاله علو در عرصه‌های دیگر نیز ادامه یافت. در سال ۱۳۲۷ در فیلم «طوفان زندگی» به کارگردانی علی دریابیگی ایفای نقش کرد و پس از آن در فیلم‌های مختلفی همچون «زندانی امیر» و «واریته بهاری» به سینما وارد شد. در سال ۱۳۲۸ نخستین تجربه تئاتری خود را با نمایش «ماری مادلن» در تئاتر فردوسی تجربه کرد و سپس به فعالیت‌های گسترده‌تری در این زمینه پرداخت. بعدها، به پیشنهاد اسماعیل کوشان، نقش اول فیلم «افسونگر» را پذیرفت و در سینما به شخصیت‌های مختلفی پرداخته و به نماد نقش‌های مادر در سینمای ایران تبدیل شد.

ژاله علو از سال ۱۳۳۱ وارد عرصه دوبله شد و در استودیو «پارس فیلم» فعالیت خود را آغاز کرد. او در این دوران به جای ستارگان مشهور سینمای جهان دوبله کرد و علاوه بر این، اولین دوبله‌های کارتون‌ها را در ایران به انجام رساند. دوبله آثار والت دیسنی، مانند «زیبای خفته» و «گربه‌های اشرافی» تحت سرپرستی او انجام شد.

پس از انقلاب اسلامی، ژاله علو بازی در تلویزیون را با مجموعه «امیرکبیر» آغاز کرد. آخرین حضور تلویزیونی او در نقش مادر مختار در مجموعه «مختارنامه» بود. او همچنین در برخی برنامه‌های موسیقایی تلویزیون نظیر «دلنوازان» به دکلمه اشعار پرداخته است و در آلبوم «دختر گلفروش» اشعار را دکلمه کرد.

ژاله علو در طول دوران حرفه‌ای خود در مجموعه‌های تلویزیونی و فیلم‌های گوناگونی نقش‌آفرینی کرد. از جمله آثار برجسته او می‌توان به مجموعه‌های «گرگ‌ها»، «وزیر مختار»، «روزی روزگاری» و فیلم‌های «پری»، «آدم برفی»، «مسافر ری» و «مجبوریم» اشاره کرد.

ژاله علو دو بار ازدواج کرد. نخست با نصرت‌الله محتشم، کارگردان، و سپس با ایرج رزمجو، شاعر و ترانه‌سرا. حاصل ازدواج او با رزمجو، فرزندی به نام شاهرخ است که باستان‌شناس می‌باشد.

جبار آذین

جبار آذین

جبار آذین، منتقد سینما، به «سینما آفیس» گفت: ژاله علو هنرمندی توانا واخلاقمدارو معنا گرا بود ودر اغلب آثار هنری، تئاتری و سینمایی‌اش با ایفای نقش های ماندگار، از خود هنرمندی و افتخار به یادگار گذاشت.

وی افزود: او در مقام گوینده و بازیگر خالق آثار و نقش های بسیار بود وهنرمندان جوان بسیاری و همچنین هم‌دوره های او از این هنرمند درس های هنر واخلاق و معرفت به فراوانی فراگرفته اند.

این منتقد سینما با گرامثیاد و خاطر آن مرحومه اظهار کرد: زنده یاد ژاله علو پیوسته مورد احترام جامعه و هنر و هنرنمایی‌هایش شهره ومحبوب بود. یاد و نام ژاله بزرگ هنر وجایگاه و علو درجات معنوی‌اش ماناو متعالی باد.

شایان ذکر است؛  ژاله علو، با صدای خاص، بازیگری با استعداد و فعالیت‌های گسترده‌اش در سینما، تلویزیون و دوبله، یکی از چهره‌های ماندگار هنر ایران است. با بیش از پنج دهه فعالیت هنری، او نه تنها در صنعت فیلم و تلویزیون ایران تأثیرگذار بوده بلکه به‌عنوان یک هنرمند اجتماعی و فرهنگی نیز در جامعه ایران شناخته می‌شود.

انتهای پیام

هیچ فایل صوتی برای این پست ثبت نشده است.

به اشتراک گذاشتن با :
امتیاز به این مقاله
تاریخ و زمان انتشار خبر : ۱۴۰۳/۱۰/۰۳ ۰۹:۱۸
شماره خبر : 98698
لینک کوتاه : https://daftarecinemaii.ir/?p=98698
بدون نظر

پیام بگذارید