a
به وب سایت مجله دفترسینمایی خوش آمدید

سیر تا پیاز ماجرای کارت بازرگانی هنرمندان

(سینماآفیس) – در پی اظهارات مناقشه برانگیز رئیس‌اتاق‌بازرگانی ایران-چین، مبنی بر دریافت کارت بازرگانی فراقانونی برخی هنرمندان چون فاطمه معتمد‌آریا و محمد معتمدی و جهت‌دهی به انتخابات اتاق، انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی و هنری با صدور بیانیه‌ای، ضمن کذب خواندن اظهارات مطروحه، از پیگیری ماجرا در مراجع قضایی خبر داد.

چندی پیش از سوی رییس اتاق بازرگانی ایران و چین مباحثی مطرح شد که حواشی فراوانی به دنبال داشت.

وی گفته بود: « تعدادی از هنرمندان که در میان آنها نام‌های سرشناسی از جمله فاطمه معتمد آریا و محمد معتمدی نیز وجود دارد، به عضویت اتاق بازرگانی درآمده‌اند و احتمالا بناست یک جناح در انتخابات اتاق بازرگانی از رأی آنها استفاده کند.»

اما نکته تامل برانگیز دیگری نیز از سوی حریری طرح شد: « افراد بدون آنکه فعال اقتصادی باشند، کارت عضویت گرفته‌اند و این فرایند با ذکر نام «بنیاد رودکی» به‌عنوان نشانی محل کسب و کار این افراد طی شده و حق عضویت آنان نیز از یک کارت بانکی واحد پرداخت شده است.»

در واکنش به اظهارات مجیدرضا حریری، اتاق بازرگانی به ایسنا توضیح داد که این هنرمندان با توجه به شرایط انتخابات، اساسا امکان حضور در انتخابات را ندارند: «این رویکرد که هرکس به اتاق بازرگانی ورود می‌کند، لزوما به دنبال صادرات یا واردات است درست نیست و هر فعال اقتصادی با توجه به حوزه فعالیت خود، عضویت در اتاق بازرگانی را ارزیابی می‌کند. همچنین اینکه فعالیت‌های هنری نیز می‌تواند در زیرمجموعه فعالیت‌های اقتصادی تعریف شود؛ برای مثال هنرمندی که یک کارگاه یا آموزش بازیگری دارد، کلاس‌هایی رسمی برای هنرجویان برگزار می‌کند یا اساسا فعالیت اقتصادی دارد که دولتی محسوب نمی‌شود، مانند هر فرد دیگری می‌تواند به عضویت اتاق دربیاید. در این حوزه باید تاکید کرد که بر خلاف صحبت‌های مطرح شده، بحث درباره هنرمندان صرفا به عضویت در اتاق مربوط می‌شود و هیچ بحثی درباره کارت بازرگانی فعال مطرح نیست. کارت بازرگانی در فرایندی با مشارکت دولت انجام می‌شود و اتاق بازرگانی توان صدور این کارت‌ها به شکل مستقل را ندارد.»

چندی بعد وب‌سایت رسمی اتاق بازرگانی تهران نوشت: «متاسفانه در مطالب منتشر شده، جایگاه بالا و قابل رشد «اقتصاد هنر» و «ارزش‌افزوده آثار هنری» و هم‌چنین مقبولیت، خلاقیت و شخصیت هنرمندان نادیده گرفته شده است» و «هدف اتاق بازرگانی تهران از این اقدام ایجاد بستر مناسب برای رشد و توسعه اقتصاد هنر و فعالیت تشکلی هنرمندان در حوزه اقتصاد است.»

بار دیگر مجیدرضا حریری ـ رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین ـ در گفت‌وگویی با ایسنا اظهار کرد: «ما از سال‌ها قبل پیگیر حمایت از اقتصاد هنر و حضور بخش‌های هنری در اتاق‌های بازرگانی بودیم. آنچه که در این جا با ابهام مواجه می‌شود، نحوه تعریف دوستان از اقتصاد هنر است. اگر بحث ما تهیه‌کننده سینما یا سایر فعالیت‌های هنری باشد، گالری‌دار باشد یا فردی که در حوزه‌های مختلف به عنوان سرمایه‌گذار در حوزه هنر فعالیت می‌کند، قطعا می‌توان از او برای حضور در اتاق بازرگانی دعوت کرد اما سوال اینجاست که آیا خواننده یا بازیگر نیز فعال اقتصادی به حساب می‌آیند؟ خواننده و بازیگر قراردادهایی را با تهیه‌کننده کار خود امضا می‌کنند و در قبال دستمزدی که می‌گیرند، فعالیت هنری خود را ادامه می‌دهند. این افراد با چه تعریفی فعال اقتصادی هنری می‌شوند؟ آیا مثلا در یک خط تولید، کارگران و کارمندان به اتاق بازرگانی می‌آیند یا صاحب و سرمایه گذار کارخانه؟»

اکنون انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی و هنری استان تهران در پاسخ به گفته‌های حریری بیانیه‌ای را منتشر کرده است که در ادامه آن را می‌خوانید:

«به جهت تنویر افکار عمومی به اطلاع می‌رساند پایه اولیه انجمن موسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران، بهمن ماه سال ۱۳۹۹ گذاشته شد و این مجموعه با هدف حمایت و توسعه کسب و کارهای مرتبط با هنر و اقتصاد فرهنگ و هنر در قالب تشکل‌های عضو اتاق بازرگانی رسمیت یافت. در این میان مؤسسات فرهنگی و هنری و هنرمندان و فرهنگیان گرانمایه‌ای از حوزه‌های سینما، موسیقی، هنرهای تجسمی و رسانه دعوت هیات مؤسس انجمن موسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران را پذیرفته و خط مشی و اساسنامه را تعریف کردند تا سهمی در یک دغدغه فرهنگی داشته باشند.

«متاسفانه این فعال اقتصادی با هدف دیده و مطرح شدن در رسانه، پای از حریم اخلاق بیرون گذاشته و به خلاف‌گویی متوسل می‌شود. برخلاف ادعای کذب آقای حریری، هیچ یک از هنرمندان حاضر در این انجمن کارت بازرگانی نداشته و ندارند و صرفا برخی از آنها کارت عضویت دارند و عجیب است که ایشان با این همه ادعا و سوابق، تفاوت کارت بازرگانی و کارت عضویت را نمی‌دانند.

همچنین برخلاف ادعای نادرست دیگر ایشان که برای بیان آن از عبارت زشت «سیاه‌لشگر رأی» استفاده کرده‌اند، هیچ یک از اعضای این انجمن، طبق ضوابط انتخابات، امکان رأی و حضور در انتخابات را ندارند و اساسا چنین دغدغه‌ای نداشته‌اند.»

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «ظاهرا آقای حریری درک و شناختی از مقوله اقتصاد هنر ندارند و گمان می‌کنند اقتصاد در پتروشیمی و خودرو و پوشاک خلاصه می‌شود، حال آنکه اقتصاد فرهنگ و هنر از دیرباز یکی از زمینه‌های پویا و پر رونق در سراسر جهان بوده است. از این رو به نظر می‌رسد دغدغه‌های مرتبط با انتخابات فراروی اتاق بازرگانی زمینه حمله سیاسی ایشان به غیرسیاسی‌ترین تشکل فرهنگی هنری کشور را در برخی رسانه‌ها فراهم آورده است.

انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی و هنری استان تهران حق پیگرد قانونی نسبت به اظهارات خلاف و نادرست را برای خود محفوظ می‌داند و سایر اعضای محترم انجمن خصوصا هنرمندان عزیزی که از آنها نام برده شده نیز این حق را دارند تا در دادسرای فرهنگ و رسانه روای اظهارات یادشده را تحت پیگرد قرار دهند.»

انتهای پیام/

هیچ فایل صوتی برای این پست ثبت نشده است.

به اشتراک گذاشتن با :
امتیاز به این مقاله
تاریخ و زمان انتشار خبر : ۱۴۰۱/۱۲/۱۴ ۱۱:۵۱
شماره خبر : 73888
لینک کوتاه : https://daftarecinemaii.ir/?p=73888
بدون نظر

پیام بگذارید