نخستین رویداد «ایدهپردازی عاشورایی» به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی
(سینماآفیس) –
( سینماتکیه ) بنیاد سینمایی فارابی در دومین سال برگزاری محفل عاشورایی سینمای ایران نخستین رویداد «ایدهپردازی سینمای عاشورایی» را برگزار میکند.
سینماتکیه، به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، متن کامل فراخوان نخستین رویداد «ایدهپردازی سینمای عاشورایی» که باتوجه به اهمیت رویدادهای تاریخ اسلام، لزوم حفظ ارزشهای اخلاقی و فرهنگی جامعه و انتقال آن به نسلهای بعدی در دو بخش «ایده فیلمنامه عاشورایی»، «ایده پردازی شخصیت عاشورایی» با محوریت ٧ نفر از اصحاب حضرت اباعبدلله الحسین علیه السلام برگزار میشود.
مسلم ابن عقیل، جون ابن حوی، زهیر ابن قین بجلی، اُمِّوَهَب بنت عبد، مسلم بن عوسجه، حر ابن یزید ریاحی و حبیب ابن مظاهر ۷ شخصیت ویژه حادثه کربلا هستند که نخستین رویداد ایدهپردازی عاشورایی با محوریت این نفرات پذیرای طرح و فیلمنامه خواهد بود.
سینماتکیه بنیاد سینمایی فارابی سال گذشته میزبان نخستین محفل عاشورایی سینمای ایران(سینماتکیه) بود که در این رویداد ۵ فیلم منتخب سینمای ایران با محوریت عاشورا به نمایش در آمد و عوامل این آثار به بیان خاطرات خود از مراحل ساخت و عرض ارادت به حضرت امام حسین (ع) پرداختند.
فراخوان نخستین رویداد «ایدهپردازی عاشورایی»
بنیاد سینمایی فارابی در دومین سال برگزاری محفل عاشورایی سینمای ایران( سینماتکیه ) نخستین رویداد «ایدهپردازی عاشورایی» را برگزار میکند.
( سینماتکیه ) نخستین رویداد «ایدهپردازی عاشورایی» با توجه به اهمیت رویدادهای تاریخ اسلام، لزوم حفظ ارزشهای اخلاقی و فرهنگی جامعه و انتقال آن به نسلهای بعدی در دو بخش «ایده فیلمنامه عاشورایی»، «ایده پردازی شخصیت عاشورایی» برگزار میشود.
بخشهای رویداد ایدهپردازی عاشورایی در سینما (سینماتکیه)
رویداد ایدهپردازی عاشورایی در دو بخش ایده فیلمنامه و ایده پردازی کاراکتر با محوریت شخصیت های زیر برگزار میشود:
– مسلم ابن عقیل
– جون ابن حوی
– زهیر بن قین بجلی
– اُمِّوَهَب بنت عبد
– مسلم بن عوسجه
– حر ابن یزید ریاحی
– حبیب ابن مظاهر
۱. ایده فیلمنامه عاشورایی
منظور از «ایده» طرح اولیه فیلمنامه است که شخصیت اصلی و کشمکش اصلی آن تعریف شده باشد و دارای آغاز، میانه و پایان باشد و میتواند به مثابه یک ایده مناسب برای فیلم داستانی نوشته شده باشد.
۲٫ ایده پردازی شخصیت عاشورایی
معرفی شخصیت های عاشورایی
*مسلم ابن عقیل
حضرت مسلم(ع) در واپسین لحظههای زندگی نیز در جنگ با آنان که چشمان شب گرفتۀ خود را به روی آفتاب عاشورا بسته بودند، در لحظههای آن جنگ نابرابر، در کوچههای غربت زدۀ کوفه، آنگاه که دشمن از یورش بی امان او آسیب پذیرفت، از عبیدالله بن زیاد (لعنه الله علیه) درخواست نیروی کمکی کردند. عبیدالله در پاسخ گفته بود: «من شما را برای جنگ با یک نفر فرستاده ام تا او را دستگیر کنید؛ اما شما از من نیروی کمکی می خواهید؟ تعداد زیادی از سربازان خود را فرستاده ام و سرباز دیگری نمانده. شما لشکر مرا کمرشکن کردید!» آنان در پاسخ گفته بودند: ای امیر! آیا نمیدانی که ما را به سوی شیری هژَبر (پهلوان) و غرّان و شمشیری ستبر و برّان که در دست پهلوانی سترگ است و از برترین خاندان می باشد، فرستاده ای؟ عبیدالله به قدری از جنگاوری حضرت مسلم (ع) شگفت زده شده بود که گویا لشکری به کوفه حمله کرده است.
*جون ابن حوی
شب عاشورا جون در چادر امام حسین(ع) بود و شمشیر او را آماده میکرد. روز عاشورا امام حسین(ع) جون را از رفتن به میدان بازداشت ولی او خطاب به امام گفت: به خدا سوگند هرگز از شما جدا نمیشوم تا خون من با خون شما درآمیزد.او از کسانی است که پس از شهادتش، امام حسین(ع) بر بالینش او آمد و برایش دعا کرد.
* زهیر بن قین بجلی
پیرو اهل بیت نبود. سالی که امام حسین (ع) مراسم حج را ناتمام گذاشت و راهی کربلا شد، زهیر با امام حسین (ع) آشنا شد. او دوست نداشت با امام دیداری داشته باشد، ولی به خاطر اصرار همسرش و یادآوری حرف سلمان، پیش امام رفت و شیفته امام شد. او در شب عاشورا، هنگامی که امام حسین(ع) اجازه رفتن به وی داد، اظهار داشت: «لا و الله لا یکون ذلک ابدا ا اترک ابن رسول الله(ص) اسیرا فی ید الاعداء و انجو انا؟! لا ارانی الله ذلک الیوم.»نه به خدا سوگند، هرگز چنین نخواهد بود. آیافرزند رسول خدا را در دست دشمنان اسیر بگذارم و خود را نجات دهم؟! خدای آن روز را به من نشان ندهد.
منظور از طراحی شخصیت عاشورایی، طراحی شخصیت بر اساس واقعیت در فیلم سینمایی است.
* اُمِّوَهَب بنت عبد
روز عاشورا هنگامی که همسرش به میدان رفت او نیز میخواست راهی میدان شود، ولی امام حسین(ع) به او اجازه نداد. او در روز عاشورا هنگامی که خونهای چهره همسرش را پاک میکرد، با ضربه رستم، غلام شمر بن ذیالجوشن به شهادت رسید.
* مسلم بن عوسجه
آن مرد شریف، عابد، اهل مروت، سخاوت و اسب سواری شجاع به هر طریقی خود را به کربلا رساند و به امام ملحق شد و در شب عاشورا، بعد از اینکه امام حسین بیعت خود را از یاران برداشتند و اذن به ترک نبرد دادند، هر یک از یاران به ابراز وفاداری پرداختند؛ یکی از آنها مسلم بود که در کلماتی شور انگیز اعلان داشت: «اگر از شما دست برداریم به چه چیز نزد خدای متعال نسبت به ادای حق شما تعذر بجوییم؟ نه به خدا سوگند چنین نمیکنم. به خدا سوگند شما را تنها نمیگذاریم تا خدای تبارک و تعالی بداند که ما از شما در غیبت رسول الله(ص) حفاظت کردیم. به خدا سوگند اگر بدانم که کشته میشوم و بعد زنده میگردم و سپس سوزانده میشوم و بعد از آن زنده میگردم و با من هفتاد بار چنین کنند، دست از شما بر نمیدارم تا روح من از برای شما از بدنم خارج گردد.
* حر ابن یزید ریاحی
هنگامی که حرّ از لشکر کوفه جدا شد، و خود را به امام(ع) رساند و عرض کرد: آیا میتوانم توبه کنم؟ امام پاسخ مثبت داد و نامش را پرسید. او گفت: من حر بن یزید هستم. امام فرمود: «تو حقیقتاً حرّ (آزاده) هستی، همانگونه که مادرت تو را حر نامید».
* حبیب ابن مظاهر
صبح عاشورا، امام حسین(ع) حبیب بن مظاهر را فرمانده جناح چپ نیروهای خویش ساخت، با آن سن زیاد همچون یک قهرمان شمشیر میزد، و ۶۲ نفر از افراد دشمن را کشت . اما به وقت شهادت امام حسین(ع) خود را به بالین او رساند و فرمود: «اَحْتَسِبُ نَفْسی و حماه اَصحابی» پاداش خود و یاران حامی خود را، از خدای تعالی انتظار میبرم.
ایدههای برگزیده:
ایدههای پذیرفتهشده بعد از به گزینی توسط هیات انتخاب به رویداد راه یافته و مدت ۱۱ دقیقه ، زمان به ایده پرداز اختصاص مییابد تا در روز برگزاری ایده خود را به داوران ارائه دهد.
در هر بخش به سه ایده برگزیده تندیس و جایزه سینمایی «ایده پردازی برترعاشورایی» تعلق خواهد گرفت.
نحوه ثبت نام و ارسال آثار:
– برای ثبتنام به نشانی https://evnd.co/4ycXJ مراجعه کرده و از بخش ثبتنام نسبت به تکمیل فرم آن اقدام نمایید.
– همچنین لینک ثبتنام در وبسایت بنیاد سینمایی فارابی «www.fcf.ir» قابل مشاهده است.
– اگر امکان ارسال اثر به صورت اینترنتی فراهم نبود، اثر را روی DVD کپی کرده و نام و نام خانوادگی، نام اثر را روی DVD نوشته و آن را به دبیرخانه «سینما تکیه» ارسال نمایید.
– DVD میبایست پیش از اتمام مهلت اعلام شده به دبیرخانه رسیده باشد.
گاه شمار:
اعلام فراخوان: ۲۴ خرداد ماه
پایان مهلت ارسال آثار: شنبه ۱۵ تیر ماه
افتتاحیه: سه شنبه ۲۷ تیر ماه
اختتامیه: سه شنبه ۳ مرداد ماه
* نشانی دبیرخانه نخستین رویداد ایده پردازی عاشورایی ( سینماتکیه ): تهران، خیابان جمهوری، خیابان سی تیر، شماره ۵۹، بنیاد سینمایی فارابی
آدرس ثبت نام رویداد ایده پردازی عاشورایی: https://evnd.co/4ycXJ
پست الکترونیک:info@fcf.ir
پیگیری اخبار از پایگاه اطلاع رسانی بنیاد سینمایی فارابی به نشانی www.fcf.ir
نشانی پستی: تهران، خیابان جمهوری، خیابان سی تیر، شماره ۵۹، بنیاد سینمایی فارابی
تلفن: ۶۶۷۶۱۳۴۲